Fika

Just nu vill jag bara DÖDA den som uppfann "fika" på jobbet... Och det där jävla tvånget att alla ska HETSA en att ta en fucking jävla kaka... Fast jag inte ens vill ha en kaka bliv jag typ tvinad att äta en :( Usch... Kan mitt jobb sluta fika och kan folk sluta tvinga andra att fika :( JAG VILL INTE!
 

Bra och dåliga dagar

 

Peppad till 1000!

Jag är grymt glad för att det går så bra med vikten - ÄNTLIGEN! Känns så himla skönt att äntligen kunna pricka av siffra efter siffra på min vikttabell :) Nu känns det inte lika omöjligt att faktiskt lyckas! Tänk om jag får bocka av hela 2 siffror på vikttabellen på måndag? Hade varit fantastisk!
 
Dock har jag ju den förädiska helgen kvar och på söndag ska vi träffa några vänner = mat... Men få tänka på vad som blir viktigast att prioritera då, äta mycket med dom, eller ta något litet nyttigare och få fina siffror på vågen på måndag :) Säger ju sig självt vad jag kommer sträva efter ;)
 
 

Dagens 31/10-2013

Morgonvikt: 92,2 kg
 
Dagens mat:
1 Glas sodastream
1 Flapjack pistachio
 
10 Bitar laxsushi
1 Glas sodastream
 
1 Chocolate Chip Cookie

4 Godisbitar
1/2 Glas mjölk

Full rulle

Haft mycket på jobbet senaste dagarna och knappt hunnit ät lunch eller middag hemma. Något bra i allt kaos är ju att vikten i alla fall går neråt igen och det känns så himla skönt! Skulle vara trevligt att vara under 90 kg innan 1 december, men som sagt, det får ta sin tid :) Så länge vikten går nedåt är jag nöjd!
 
Hann till och med gå en kort lunchpromenad idag så har även gjort av med 273 kalorier extra hihi :)
 
 

Dagens 30/10-2013

Morgonvikt: 92,7 kg
 
Dagens mat:
1 Glas sodastream
2 Skivor minirut
Messmör
 
50 g Lufttorkad skinka
1 Glas sodastream
 
1 Bit ostkaka
10 pommes frites

Dagens 29/10-2013

Morgonvikt: 93,2 kg
 
Dagens mat:
2 Kokta ägg
1 Glas lättmjölk
 
4 Vårrullar med räkor
½ dl ris
 
1 Chocolate Chip Cookie

Stopp

Okej nu måste jag sätta stopp. Blev 2 glas Asti ikväll (skulle egentligen druckit lite Asti igår men ville inte göra det eftersom det va invägning idag så tjatade på sambon att vi skulle ta det idag istället) och polly... Lite Asti, ok. Men POLLY!? Snark... 2 Dagar i rad dessutom. 

Men, börjar se ett mönster. Visste att vi skulle käka lunch ute med jobbet idag så skippade frukosten och nu är det andra gången jag gör det som jag inte kan stå emot snask senare på kvällen. Så imorgon ska jag definitivt mumsa i mig min risifrutti så fort jag kommer tilö jobbet :)
:)

Jag är rätt glad idag :) Invägningen gick bra! Hamnade tyvärr inte under 93 kg som jag redan hade på känn (beror nog till viss del på den dumma mensen också), men veckans minus blev hela 1,6 kg vilket betyder att jag på 3 veckor gått ner 3,7 kg totalt :) Känns kanon! Nu gäller det bara att fortsätta på samma spår så ska det nog gå hur bra som helst :) Vill bara bocka av fler rutor i vikt-tabellen till höger, nu nu NU! :)
 
 

Veckorapport vecka 3

VIKT

Startvikt: 97,0 kg
 
Förra veckan: 94,9 kg

Nuvarande vikt: 93,3 kg

+/- denna vecka: -1,6 kg

Totalt tappade kilo : -3,7 kg

Dagens 28/10-2013

Morgonvikt: 93,3 kg
 
Dagens mat:
2 Glas sodastream
 
9 Bitar laxsushi
1 Glas sodastream

2 Glas asti
Polly...

Suget from hell

Sedan jag började käka slimex igen har jag nästan inte varit sugen på godis och snask alls. Klarar mig flera timmar utan att äta och hungern är alltid långt borta (så skönt).
 
Men idag.... Jisses, är så sjukt sugen på kladdkaka och varma mackor! Mest varma mackor. Hade kunnat äta 10 stycken nu direkt... Men nej. Åt några polly från sambon (dumt kvällen innan vägning ja vet) och nu känns suget lite bättre... Tror dock inte jag kommer lyckas hamna under 93 kg tills imorgon :( Men men, nästa vecka i alla fall.
 
Nu ska jag bädda ner mig i soffan och kolla på skräckis. Ingen mer mat.
 
 

Dagens 27/10-2013

Morgonvikt: 93,2 kg
 
Dagens mat:
2 Skivor minirut
Messmör
1/2 Glas lättdryck
 
4 Ballerinakakor
 
1 Grillad korv med bröd
 
1 Glas lättdryck
Några polly

Drinkångest

Ikväll ska jag och sambon ut med några vänner. Det är första gången vi går ut på krogen på väääldigt länge.

Har redan ångest för har redan ätit det som var kvar från gårdagens middag tilm frukost och en Subway-macka till middag. Ligger nu före utgången på 93,3 kg och har inte planerat att äta något mer idag.

Det jag oroar mig för är alkoholen. Vill ju behålla min vikt (ja helst gå ner ännu mer) inför måndagsvägningen och jag vet att kvällens drinkar kan ta död på det :( Ska verkligen försöka ta det väldigt lugnt ikväll... Dricka mycket vatten!
Dagens 26/10-2013

Morgonvikt: 93,1 kg

Dagens mat:
1/2 Barnpizza
1/2 Glas lättdryck
 
1/2 Subway Chicken Teriyaki
Några klunkar cola
 
1 Glas cava
2 Öl
1 Stor drink
1/2 Liten drink

Dagens 25/10-2013

Morgonvikt: 93,8 kg

Dagens mat:
1 Glas sodastream
1 Risifrutti 
 
1 Glas sodastream

1/2 Barnpizza
1 Litet glas coca cola

1 Chokladbit

Promenera mera!

Kom precis tillbaka från en lunchpromenad! 3,66 km på 50 minuter och jag brände enligt Runkeeper 269 kalorier. Inte så jättemycket kanske men en risifrutti är ju 230 kcal så jag har redan motionerat bort frukosten ;) och DET känns bra! :) Känner mig glad och motiverad!
 
Sambon har redan bestämt sig för att vi ska käka på subway idag och det kan jag gå med på. Mums! Älskar min nya favorit Chicken teriyaki med sweet onion sås, mums! Blir 390 kalorier och det känns okej för en middag jag faktiskt håller mig mätt på :)
 
Får se om det blir något litet minus på vågen imorgon istället :) Hoppas det! Ska nog kunna hålla mig borta från sötsaker och andra onyttigheter med tanke på hur jag mådde igår...
 
 

Ingen är gladare än mig

Fyfan vilken bra start på morgonen! Trots gårdagens MOFFANDE visade vågen ett ynka +0,1 kg! Blev så sjukt glad! Fick väga om mig 5 gånger hihi :) Så nu känns inte gårdagen lika jobbig längre och jag är tillbaka på samma spår så vill bara köra på nu!
 
Sjukt sugen på sallad är jag också. Ni vet sån där salladsbuffe de har på typ ICA som man plockar ihop själv? Gottis! Kanske blir det till middag idag om jag lyckas övertala sambon :)
 
 

Dagens 24/10-2013

Morgonvikt: 94,4 kg

Dagens mat:
1 Glas sodastream
1 Risifrutti 
 
1 Glas sodastream
 
½ Subway Chicken Teriyaki
1 Yoghurtglass

Straff

Precis hemkommen från en promenad. Skippar som sagt middagen (är ändå inte hungrig) och tog med mig sambon på en promenad istället. Skönt!

Vi gick 4,7 km på 1 timme och 10 min. Vi stannade i och för sig och handlade på vägen och hämtade ut ett paket. Blev i alla fall 6000 extra steg så det känns lite bättre nu! Men nu kommer jag ju hamna på 95 kg imorgon igen snark på mig. Aja, får ta igen det i dagarna! Under 94 kg innan måndag i alla fall! :)

Idiot.

Jag är så dum i huvudet ibland... Har ju gått så bra med mat och att inte fuska, tills nu. Vi hade besök på kontoret och hela dagen har det stått kakor och andra frestande bakelser som jag bara har kunnat gå förbi, tills nu....
 
Moffade i mig:
 
1 Wienerbröd
1 Mazarin
1 Schackruta
 
Så nu mår jag illa som ett as, har ångest för vad jag tryckt i mig... Jag som säkerligen hade varit under 94 imorgon annars om jag bara hållt mig borta. Aja, ingen middag för mig idag då. Får skylla mig själv. Tror det beror på att jag inte åt någon frukost. Igår åt jag en risifrutti till frulle och då var det mycket lättare att så emot allt snask. Måste verkligen börja varje dag med frukost, en risifrutti är lagom.

Dagens 23/10-2013

Morgonvikt: 94,3 kg

Dagens mat:
1 Glas sodastream
 
1 Glas sodastream
9 bitar laxsushi
 
1 Wienerbröd
1 Mazarin
1 Schackruta

O-hungrig!

Idag har jag känt mig... o-hungrig! Inte mätt, utan bara inte hungrig :) Fantastisk känsla! Skippade lunchen idag eftersom jag inte alls kände mig hungrig så valde att lyssna på kroppen och skippa den (onödiga kalorier). Utförde lite ärenden på luchen så åt en liten yoghurtglass bara.
 
Får se vad vi lagar till middag ikväll. Vi har sjukt mycket ägg hemma så blir nog pytt i panna med stekta ägg. Ska försöka att inte ta så mycket. Såg även att mina tabletter äntligen är i Sverige så nu är jag safe ett par månader framåt :) Härligt! Den här gången ska jag fan lyckas! Och nu kryper ju faktiskt vikten sakta sakta nedåt :)
 
 

Dagens 22/10-2013

Morgonvikt: 94,8 kg

Dagens mat:
1 Glas sodastream
1 Risifrutti
 
1,5 dl pytt i panna
2 stekta ägg

Tankar

Denna vecka har kanske inte riktigt gått som jag velat och visste att det inte skulle bli någon höjdare idag för invägningen. Dock nu när jag tittar och jämför lite från förra veckans invägning så måste jag nog ändå vara rätt nöjd. Även om jag bara gått ner 0,6 kilo denna vecka så har jag faktiskt haft en rejäl fuskhelg och ätit exakt vad jag ville! Plus att förra veckan gick jag ju ner 1,5 kilo så på dessa 2 veckor har jag faktiskt gått ner 2,1 kilo vilket är lite mer än 1 kilo i veckan trots fusk så jag är fan nöjd!

Denna vecka ska jag köra på stenhårt så att det blir ett större minus nästa veckovägning! Siktar på att komma under 94 kilos-sträcket nästa måndag :) Nyttig kontrollerad mat och motion! Nu jävlar! Sakta men säkert ska jag ticka nedåt mot mitt mål :)
 
Ska fira denna tankeställare med en lunchpromenad nu! :)

 

Veckorapport vecka 2

VIKT

Startvikt:
97,0 kg

Förra veckan:
95,5 kg

Nuvarande vikt: 94,9 kg

+/- denna vecka: -0,6 kg

Totalt tappade kilo : -2,1 kg

Dagens 21/10-2013

Morgonvikt: 94,9 kg

Dagens mat:
2 Glas sodastream
 
1 Flapjack
 
1 Glas sodastream
2 skivor rågrut
Messmör

Lite pasta med ostsås och bacon

Förvånad!

Äntligen hemkommen från helgens utflykt! Det är som de säger, "borta bra men hemma bäst" :) Det har varit superskönt att komma bort lite och koppla av och vi har rört rätt mycket på oss vilket känns bra! 

Trots att vi ätit mycket och ganska mycket snask och sötsaker så låg vikten bara på 95,6 nu när jag kom hem! Blev riktigt förvånad! Det beror nog på att min magsäck blivit så pass liten att jag blir mätt så snabbt att jag inte kunde få i mig så mycket onyttigheter :) hihi skönt!

Nu ska jag klunka i mig ett stort glas lättdryck och titta på solsidan och sedan blir det sova!

Dagens 20/10-2013

Morgonvikt: ? kg

Dagens mat:
2 Skivor fullkornsbröd
Philadelphia grillad paprika
Tunna skivor rökt skinka
 
10 Bitar sushi
Några klunkar cola
 
1 Marsipangodis
Några chokladdoppade sombreros
Några klunkar cola

:(

Mat gör mig dum i huvudet.
Gonatt.

Fan :(

Snark... Blev stressigt imorse så glömde helt bort att väga mig :( Trist för kommer inte kunna göra det imorgon heller eftersom vi åkt iväg imorse... 

Lite besviken för visste att ja skulle komma under 95 kg imorse... Första gången på länge. Aja, får ta igen det nästa vecka, kommer säkert gå upp nu under helgen men försöker ta det lugnt med matintaget.

Dagens 19/10-2013

Morgonvikt: ? kg

Dagens mat: 
1 Kopp kaffe  

1 Egg McMuffin
1 Liten tropicana apelsinjuice

1 Liten bit saffranskaka
1 Mini magnum creme brûlee

1 Liten köttbit
10 minirösti
Bearbaisesås
Coca Cola

Massa saffranskaka
Lite ostbollar
Coca Cola

Dagens 18/10-2013

 Morgonvikt: 95,4 kg
 
Dagens mat:
1 Isglass

1/2 Subway Chicken Teriyaki
1 Subway-kaka

Drick-fest!

Idag har jag druckit galet mycket! Säkert 2 liter sammanlagt (skriver inte upp vatten). Fick en shock när jag kom hem och hoppade upp på vågen och dem pekade på 96,0 kg! Sen kom jag på att jag druckit som en galning idag :)
 
Får hoppas att det försvinner tills imorgon bitti bara, lite tveksam men ja, vi får se. Haft en rätt okej dag annars, flängt runt massa och nu ligger jag i soffan och fryser. Imorgon är jag ledig och då ska ja ta hand om mig själv inför resan, tvätta och platta håret, fixa nagla och lite sånt :) Så kommer nog bli tyst från mig i helgen.
 Nemen!

Titta så trevligt, vågen fungerar ibland... Fan jag litar verkligen inte på den alls, skulle haft kvar min gamla =/ Känns inte som att den här är särskillt precis =/ Aja... Har inte direkt råd att köpa en annan nu så får väl bara köra på I guess.
 
Ett litet minus i alla fall! Börjar oroa mig för helgen, matmässigt. Ska bli superkul att åka iväg, men det gänget jag ska åka med har en tendens att alltid vilja äta, mycket. Alltid när vi är tillsammans äter vi mycket mat och det handlas mycket snask :( Så svårt att stå emot... Men ska verkligen försöka och även försöka röra mycket på mig!

Dagens 17/10-2013

 Morgonvikt: 95,1 kg
 
Dagens mat:
2 Glas sodastream
4 Skivor rågrut
Messmör
 
1 Glas sodastream
9 Bitar laxsushi

1 Glas sodastream

1 liten bit pizza

Surprise!

Nemen! 95,5 kg, fucking IGEN! Snark... Kom igen nu vågen... Ibland undrar jag om det är fel på min våg. Den hoppar så stora intervaller ibland. Med min gamla våg kände den av att jag gick ner 1 hekto, denna verkar bara känna av varje 0,5 kg... Den visar en siffra några sekunder för att sedan ändå välja en siffra ett halvt kilo högre som slutsiffra när den piper. Tröttsamt!
 
Och jag som står emot både chips och läsk igår när ALLA andra åt. Satt bara där tyst. Smakade inte ens. Tycker jag kunde ha fått en liten belöning på vågen. Well well, får väl se vad som händer imorgon istället.
 
 

Dagens 16/10-2013

 Morgonvikt: 95,5 kg
 
Dagens mat:
1 Glas sodastream
½ Burk minikeso
Lågkaloriäppelmos
 
1 Glas sodastream
1 Flapjack

1 McChicken JR
1 Pannkaka

Blomkål

Blev precis sjukt sugen på blomkål! My god, GE MIG! Mums! Det är ju så himla nyttigt och jag har länge varit sugen på att prova rostad blomkål! Det om något ser svingott ut! Kanske kan göra det imorgon om jag hinner! Det enda man behöver är ett blomkålshuvud som man skär i tunna skivor, ringla lite olivolja över samt strö på lite salt. Sen är det bara att rosta i mitten av ungen i cirka 30 minuter på 225 grader :) Enkelt va?
 
Och vet ni vad det bästa är? Ja förutom att det är svingott med blomkål så innehåller det endast 40 kalorier per 100 gram! :) 
 

Under 95,5 kg

Imorgon SKA jag under 95,5 kg! Nu är det slut på ugnspannkaka med bacon! Dumt att slösa bort 1 timmes lunchpromenad på fettig mat. Det är nog tack vare promenaden som jag i alla fall hamnade plus minus noll från igår! Ska försöka promenera varje lunch när jag hinner om jag inte har för mycket på jobbet :)
 
Idag ska jag träffa lite vänner och vi ska käka ute. Har flaggat upp att jag är supersugen på Subway så det blir nog troligtvis det till middag :) Bättre det än om vi går och käkar pizza eller McDonalds för då kommer jag undan med en macka på under 400 kcal som dessutom är mycket nyttigare!
 
I helgen ska jag resa bort med kompisar. Oroar mig lite för maten :( Rädd för att det ska bli plus på vågen efter helgen men ska verkligen försöka att äta små portioner och undvika godis och snask hur svårt det än är. Jag vill ju verkligen det här! Måste träna på att hålla mig i skinnet!

 

Dagens 15/10-2013

 Morgonvikt: 95,5 kg
 
Dagens mat:
3 Glas sodastream
 
Lite wokade grönsaker i ostronsås med scampi + lite ris
 
½ Subway chicken teriyaki

Glad!

Godmorgon fina ni! :) Idag är jag glad! Glad för att jag gått ner 1,5 kg sedan i onsdags, glad för att mitt hår är platt, glad för att vi har bokat en weekend och ska åka bort nästa helg :) Ja, just nu är jag helt enkelt glad! :)
 
Blev ett litet plus på vågen från igår men det var väntat (trodde ärligt det skulle vara större!) eftersom vi fikade 2 gånger igår och avslutade det med ugnspannkaka :) Gott va det! Men nu är det strikta nya tag som gäller i veckan! Finns ugnspannakaka kvar från igår så det kommer bli dagens middag men tänkte göra någon form av varma äpplen med minikeso till lunch = kalorisnålt! Får se om jag hinner med en lunchpromenad också, beror lite på hur mycket jag får att göra på jobbet idag.
 
Hoppas denna vecka blir lika bra som förra! :) Och jag hoppas att mina slimex-tabletter kommer snart också så de jag har kvar inte hinner ta slut =/
 
 

Dagens 14/10-2013

 Morgonvikt: 95,5 kg
 
Dagens mat:
1 Glas sodastream
 
½ Minikeso med äpple och kanel
1 Glas sodastream
 
Fläskpannkaka

Veckorapport vecka 1 - Start

VIKT

Startvikt 1 vecka sedan: 97,0 kg

Nuvarande vikt: 95,5 kg

+/- denna vecka: -1,5 kg

Totalt tappade kilo : -1,5 kg

Dagens 13/10-2013

 Morgonvikt: 95,1 kg
 
Dagens mat:
1 Liten skål med tacos (köttfärs, ost, gurka, paprika, gräddfil)
 
1 Frappe
1 Liten bit hallonpaj
 
Fläskpannkaka

Bra början på helgen :)

Äntligen rör det sig neråt på vågen! :) Kunde inte fått en bättre start på helgen hihi! Plus att det är superfint väder ute så kanske blir en mysig höstpromenad idag! 2 sista dagarna på min jour också och sen kan jag få sova när jag vill också, yippie!
 
Har börjat ta mina Slimex igen, behöver en kom igång boost! Har även beställt lite fler men vi får se när de behagar dyka upp... Förra gången tog det 1,5 månader och då är de tabletter jag har kvar long gone :( Men vi får helt enkelt hoppas på det bästa! Måste helt enkelt bli kvitt sötsuget och träna bort behovet av att plocka med något ätbart i stil med chips framför TV'n.
 
 

Dagens 12/10-2013

 Morgonvikt: 95,9 kg
 
Dagens mat:
1 McChicken JR
Några klunkar cola

Dagens 11/10-2013

Morgonvikt: 96,6 kg
 
Dagens mat:
1 Risifrutti hallon
1 Glas sodastream
 
1 Flapjack
 
2 Crepés med räkor
1 Glas vatten
 
1 Skål tacos (köttfärg, gurka, paprika, ost, gräddfil)
 

Lipton Green Tea Strawberry Cupcake

Hittade äntligen teet jag letat efter ett tag nu på coop! Super! Inte alls lika beskt som det andra och grönt te ska ju även vara väldigt nyttigt ;) Perfekt! Luktar gott gör det också :)
 
Jag ska byta veckans mått dag till måndagar istället. Söndagar känns inte som en bra dag då man vaknar vid olika tider på morgonen osv. Måndagar går jag alltid upp samma tid och det känns som en bra start på veckan!
 
 

Body why are you're so cruel to me

 Merp... Inte ens ett fnuttigt hekto sedan igår? COME ON! :( Känns verkligen som att världen samt min kropp är emot mig just nu... Höll mig verkligen strikt igår, inget småätande och inget utöver frukost, lunch och middag. Ändå blev det INGET resultat alls på vågen. Det är inte kul :(
 
Aja, fortsätter köra på, får väl hoppa middagen idag så det i alla fall rör sig nått litet gram tills imorgon på vågfan. Ska se om jag hinner med en lunchpromenad idag också. Ska i alla fall promenera till en kompis efter jobbet och det blir väl till att gå hem därifrån också senare på kvällen.
 
 

Dagens 10/10-2013

Morgonvikt: 97,0 kg
 
Dagens mat:
1 Risifrutti hallon
1 Glas sodastream
1 Kopp té
 
1 Flapjack
1 Glas sodastream
 
4 Potatisbullar
4 bitar bacon
Jordgubbssylt
 
 

Exakt

 

Bra på att planera, dålig på att genomföra

Idag, onsdagen den 9:e oktober väger jag exakt 97 kg. Nittionsju kilo! Förstår ni hur mycket det är? Det är sjukt mycket, och tungt att bära på är det också... Min höstjacka jag köpte i somras som jag funderade på om jag kanske skulle ta en storlek mindre är nu så tight att jag knappt kan knäppa den. När man vaknar upp en morgon och sitter här så kan man fan inte förstå hur det kunnat  gå så här långt. Speciellt eftersom det gick så bra förra året och jag va nere och nosade på 78 kg...
 
Jag måste försöka släppa alla planer och fix-idéer jag får och bara göra. Jag är så himla bra på att planera och räkna ut, skriva upp exakt hur det ska gå till för att genomföra alla mina masterplans och tidspressade mål jag sätter.
 
Måste verkligen ta mig i kragen nu, NU. Sluta ställa så sjukt höga krav och bara börja någonstans. Har börjat äta mina slimex-tabletter igen från och med imorse. Hoppas de hjälper lite nu i början att komma igång och bli kvitt sötsuget. Har dock inte så många kvar så får knapra dem i de dagar jag kan.
 
Bort med alla tidsplaner och krav på att ha gått ner si och så mycket tills då. Nu ska jag återgå till det som fungerade förut, äta mindre än vad man gör av med... Utesluta kolhydrater till stor del och öka grönsaksintaget. Äta mindre portioner och sluta småäta framför TV.
 
Tänker även börja väga mig så ofta jag känner för det igen. Det fungerar för MIG eftersom jag blir peppad av att se siffran på vågen och motiverad att kämpa hårdare när den är hög! Tänker inte sätta några måsten om hur mycket jag ska gå ner varje vecka eller att gå ner ett visst antal kilon innan jul utan bara köra. Alla minus är bra!
 
 

Dagens 9/10-2013

Morgonvikt: 97,0 kg
 
Dagens mat:
1 Risifrutti hallon
1 Glas sodastream

9 bitar laxsushi
1 Glas sodastream

2 dl pasta med ostsås ochbacon

Back to life

Tillbaka till vardagen och alla rutiner på onsdag. På ett sätt kommer det bli riktigt skönt (dock inte att gå tillbaka till jobbet usch...), men mat och vägmässigt kommer det bli skönt. Ska börja dokumentera maten igen och börja väga mig varje dag igen. Måste bara se till att gräva fram vågen imorgon för just nu ligger den under massa grejer... Så blir en storstädning imorgon också.
 
Måste även börja laga mer nyttiga recept! Har ju skrivit ut massa :)
 
 

So here's the plan

Min kropp bränner cirka 1500 kalorier av sig självt en vanlig dag för att hålla organ och kroppen igång. Det är siffran som står under resting burn. Om jag varken motionerar eller äter något kommer alltså min kropp av sig själv förbruka 1500 kalorier per dag. Om jag äter 1500 kalorier om dagen och inte rör på mig går jag plus minus noll det vill säga behåller den vikt jag har idag.
 
När jag rör på mig och motionerar ökar min active burn. Det är alltså kalorier jag måste jobba för att förbruka. För att gå ner 1 kg i veckan måste man som jag tidigare skrivit bränna 1000 kalorier mer om dagen än vad man äter. Om jag "sparar" 1000 kalorier från min resting burn, och äter för 500 varje dag kommer jag gå ner 1 kg i veckan.
 
Det är nu själva planen kommer in. 500 kalorier är ju alldeles för lite ja, men rör man inte på sig alls så behöver man egentligen inte ät så mycket eftersom man inte gör av med det man får i sig. Så, min plan är alltså att ju högre active burn jag skapar, desto mer kan jag äta den dagen men fortfarande gå ner 1 kg per vecka! Det blir lite som att jag måste jobba för att få äta och jag tror att detta är en metod som kommer att fungera då jag är sjukt tävlingsinriktad.
 
Mitt matintag blir alltså 500 kalorier (som tas från resting burn) + de kalorier jag jobbar för att bränna under active burn! Så för att hamna på ett normalt matintag på 1300 kalorier bör jag se till att min active burn hamnar på 800 kalorier per dag.
 
 
 

Vila

Är som sagt hemma denna vecka från jobbet och försöker pyssla om mig själv och hemmet lite. Blev en kort powerwalk igår och idag har jag tvättat och donat sedan kl 7 imorse. Jag har verkligen problem med att hitta motivationen och det är himla tråkigt :( Jag är ju så peppad och vill så himla gärna gå ner, men ändå så orkar min hjärna inte motivera min kropp :(
 
Är sötsugen hela tiden och vill bara vräka i mig onyttigheter helt utan kontroll. Whats wrong with me :( Blir sjukt deprimerad av att det är kallt ute också, hatar verkligen kyla... Man borde bo i ett land där det är varmt året om.
 
Nu har det gått 1 månad sedan jag skulle börja om på nytt. På en månad borde jag ha gått ner minst 2,8 kg. Men nej, jag är fortfarande kvar på 95,3 kg och lika tjock som vanligt... Jag behöver något som pepar mig, något att sträva efter, ett mål, jag känner att jag inte har det. Har funderat lite på en belöningsplan utifrån min JawBone. Kanske något jag ska prova från och med måndag. Känner att denna vecka får gå lite som den går. Ska försöka komma ut och röra på mig sagt packa upp skivstången så jag kommer igång med träningen hemma.
 
Förklarar i nästa inlägg hur jag har tänkt.

RSS 2.0