Längtar

Åh, imorgon, please come now <3 Testgick rundan jag mätt ut igår. Tog 1,5 timmar men vi gick i ganska långsamt tempo. Tror garanterat att det går att gå den på 1 timme om man ökar takten. Dock så visade runkeeper att det blev en helt annan sträcka =/ Sånt här är så meckigt...
 
Hade mätt ut på en karta att sträckan skulle vara exakt 11 km. Men när vi sedan gick den med runkeeper blev det bara 5,79 km alltså typ hälften! Jaha? Vet dock inte hur mycket jag litar på runkeeper. Men ska i alla fall gå om rundan imorgon och ha min pulsklocka på då så jag kan se om det blir lika mycket på kalorifronten. Litar mer på pulsklockan. Tror dock inte man man mäta sträcka med den. Måste kolla upp det...

Nytt år nya tag!

Längtar som en tog tills på onsdag! Vill inget hellre än att det ska bli ett nytt år. 2014 ska fan bli det bästa året någonsin! Och jag ska se till att det verkligen blir så! :) Nya tag och nya möjligheter. Vill verkligen komma igång med träningen. Dock blir det i form av promenader med min vän eftersom jag inte riktigt har tid eller pengar till gym nu. Men jag satt och tittade bak på 2012 när jag rasade i vikt. Det enda jag egentligen gjorde var att äta frukost varje dag och sedan gick jag på löpbandet minst 1 timme 5 dagar i veckan! :) Nu är jag taggad! Bring it on!

Vi hörs på onsdag! <3
 

Sodastream Genesis Deluxe

Nu har jag och sambon äntligen inhandlat en sodastreamer! Då nu blir det slut på köpandet av Coca Cola och istället blir det bubbelvatten eller sodastreamdricka. Sodastreamläsk innehåller ju "endast" 13 kcal per 100 ml så det känns överkomligt om man dricker små mängder.
 
Blev i alla fall en röd fin Sodastream Genesis Deluxe och så köpte vi päron och lime/lemon smak så vi kan bubbla lite från och med onsdag :) Ser faktiskt väldigt mycket fram emot det nya året! Det jag är mest glad över är att jag fått en kompis med på min viktresa! Vi väger nästan lika mycker och bor på gångavstånd till varandra :) Så det kommer bli extra kul!
 
 

Dagens 19/12-2013

Morgonvikt: 94,9 kg
 
Dagens mat:
½ Glas sodastream (25 kcal)
 
Lunch ?
 
Middag ?
 
Summa kalorier: 25 kcal

Träna hemma

Hittade precis denna video med bra övningar man kan göra hemma! 10 minuter varje dag! Ska verkligen försöka. Självklart bränner inte detta 1 miljon kalorier som klippet heter ;) Men alla bäckar små!
 
 

Hur säger man NEJ?

Alltså jag har ju verkligen seriösa problem... Kan fan inte säga nej, till mig själv. Som idag. Ville inte äta choklad ur den enorma korgen godis vi fått. Men nej, jag har ätit godis. 4 snickersbitar som blir 190 fucking kalorier! Så sjukt ovärt! Ångrade mig direkt efter också...
 
Har verkligen så svårt att säga nej :( Fattar inte. Var hur bra som helst på det förut. Nu faller jag för frestelsen HELA jävla tiden :( Vill bara sluta äta helt. Bli smal som en pinne... Känns som att jag bara saboterar för mig själv hela tiden. Usch, är så arg på mig själv :(
 
Tänk att jag kunde varit nere på 80 kr nu tills årsskiftet om jag hade kört på när jag började i höstas. Men nej. Istället fackade jag upp och började om varje vecka, igen, igen, igen...
 
Tjockis.
 

Dagens 18/12-2013

Morgonvikt: 95,4 kg
 
Dagens mat:
50 g Choklad (238 kcal)
 
1 Toast skagen (441 kcal)
1 Havreflarn (37 kcal)
 
1 Bit chevrépaj (389 kcal)
 
Summa kalorier: 1104 kcal

På tal om kvarg

Så hittade jag en lättkvarg med vaniljsmak från Lindahls! Vet inte om jag bloggat om den innan? Det är som sagt lättkvarg med endast 0,2 g fett vilket ger 92 kcal / 100 g :) Kvarg är ju väldigt mättande men jag har svårt för naturell kvarg så blev överlycklig när jag såg att denna nu finns :) De hade extrapris på coop, 2 förpackningar á 500 g för 36 kronor! Som taget! Måste inhandla och smaka!
 

Snark

Skötte mig exemplariskt igår med maten, ingen cola till middagen och inom mina 1300 kalorier. Belöningen blev plus 0,7 kg på vågen sedan igår, fantastiskt........ Men men, får hoppas att det bara är vätska eller nått och att det försvinner under dagen.
 
Provade kesellas nya kvarg idag till frukost med äpple och kanel. Supergod! Synd bara att hela förpackningen är 400 kalorier... Men halva funkar bra som frukost, lagom.

 

Dagens 17/12-2013

Morgonvikt: 95,8 kg
 
Dagens mat:
1 Glas sodastream (46 kcal)
125 g Kesella äpple kanel (200 kcal)
 
6 Tigerräksspett (125 kcal)
1 dl kokt ris (97 kcal)
5 msk jordnötssås (243 kcal)
 
10 Chokladbitar (241 kcal)
 
1 Bit lasagne (254 kcal)
1 Lion bar (205 kcal)
 
Summa kalorier: 1549 kcal

Coca Cola

Måste... Sluta... Dricka... Coca Cola... :(
 
Åh min största last någonsin - cola. Måste bara bestämma mig för att sluta. Så är det. Av dagens 1300 kalorier kommer 278 kalorier ha gått åt för bara läsk, inte okej! Tänk så mycket protein man kan äta för de kalorierna istället som faktiskt håller en mätt. Socker är inte bra, kan min hjärna förstå det?

Ska se om jag lyckas motstå colan ikväll när vi ska gå ut och äta med några vänner. Hoppas det! Ska ha det som mål i alla fall. Vi tänkte gå på bio och jag har planerat att inte tugga på något under filmen. Brukar ändå bli så mätt från maten så det snasket man äter på bion gör ju bara att man blir kräkmätt!Dagens 16/12-2013

Morgonvikt: 95,1 kg
 
Dagens mat:
1 Activia Jordgubb-kiwi (253 kcal)
2 Godisbitar
 
9 Bitar laxsushi (404 kcal)
1 Coca cola (139 kcal)
 
1 Portion bulgur (166 kcal)
8 Grillade tigerräkor (159 kcal)
3 msk Tzatziki (59 kcal)
 
Summa kalorier: 1274 kcal

Dagens 13/12-2013

Morgonvikt: 95,5 kg
 
Dagens mat:
1 Lussebulle
 
1 Laxssuhi teriyaki
1 Coca Cola
 
Middag ?

Dagens 12/12-2013

Morgonvikt: 95,5 kg
 
Dagens mat:
1 McChicken JR
1 Liten cola
 
1 Bit lasagne

Dagens 11/12-2013

Morgonvikt: 95,5 kg
 
Dagens mat:
Mitten av en barnpizza
1 Coca cola
 
3 Mackor med ost
1 Cider

Svårt

Snark... Skulle egentligen vilja ha min faste-dag idag eftersom jag inte kunde ta den igår men det verkar inte bli så heller :( Svårt att styra över maten tycker jag. Det är alltid ett problem :( Jag kanske ska avvakta med 5:2 dieten och bara köra 1300 kalorier + tabletterna. Känns som att jag provar allt på en gång nu och det kanske inte är så klippskt.
 
Kanske bättre att prova tabletterna nu 1 månad och köra 1300 kalorier och sedan köra 5:2 dieten från och med årsskiftet? Låter som en smartare ide nu när jag tänker efter...! Kör på det. Har nu tagit första tabletten och än så länge mår lilla magen bra :) Så sushi räknas nog som bra och inte så fettrik mat ;) Phew!
 
 

Dagens 10/12-2013

Morgonvikt: 95,3 kg
 
Dagens mat:
1 Glas sodastreamläsk
10 praliner
 
9 Bitar laxsushi
1 Coca cola
 
10 Bitar maki
1 Glas sodastreamläsk

Orlistat Stada

Har fått nya tabletter mot fetma jag tänkt prova. Känner fan inte att de nya Slimextabletterna fungerar alls :( Trist... Men nu ska jag i alla fall prova Orlistat Stada istället. De fungerar på så sätt att de blockerar ca 1/3 av fettet i magen från att tas upp av kroppen.
 
Nackdelen med dessa tabletter är dock att om man äter fetrik mat blir man sjukt dålig i magen då allt åker ur en... Har inte vågat ta en idag men ska nog göra det imorgon. Bra dock på det sättet att man lär sig vad man kan och inte kan äta - den hårda vägen :)

Någon som har provat dessa? Funkar de?

 

5:2 Dieten

Jag har som sagt tänkt köra 5:2 dieten, eller i alla fall prova fram tills vi ska åka. Tänkte egentligen köra en fastedag idag men har för mycket inplanerat med andra så får bli imorgon. Bra att man kan ändra om när det behövs :)
 
Men men, 5:2 dieten innebär i korta drag att du 2 dagar i veckan "fastar" och endast äter 500 kcal på hela dagen. De andra dagarna äter du som vanligt. Jag tänkte dock hålla mig till 1300 kcal de andra dagarna och försöka undvika allt för onyttig mat.
 
Har promenerat rätt mycket den senaste tiden i alla fall då jag till och från passar familjens hund = långpromenader :) Så all motion är välkommen och måste måste måste börja träna hemma! Varför är det så svårt!?
 
 

Dagens 9/12-2013

Morgonvikt: 95,1 kg
 
Dagens mat:
1 Glas sodastreamläsk
 
1 Portion scampi med bulgur och tzatziki
Vatten
 
½ dl glögg
Lite russin
lite mandlar
1 Pepparkaka

Veckorapport vecka 0 - Start inför resan

VIKT

Startvikt: 95,1 kg
 
Förra veckan: 0,0 kg

Nuvarande vikt: 95,1 kg

+/- denna vecka: 0,0 kg

Totalt tappade kilo : -0,0 kg

RESAN

Okej! Nu ska jag äntligen berätta! Skrev tidigare att jag fått en extra motivationspepp, och detta är i form av en resa! I februari ska jag och sambon nämligen lite spontant åka till... USA! :) Så jäkla nice och jag är sjukt glad! Så från och med imorgon är det ca 50 dagar kvar och lite måste man ju kunna gå ner om man lägger i en hög växel och verkligen kämpar!
 
Hade ju helst velat vara nere på typ 80 kg (vilket jag hade kunnat om jag kört på sedan förra starten (idiot...) men men, ingen ide att älta det nu utan nu äre usa-bantning som gäller! Förstå vad underbart det kommer att bli med lite värme mitt i vintern :) Längtar som en tok!
 
 

Re-building

Har suttit nu på morgonen och försökt rädda min stackars blogg. Tror jag lyckats återskapa det mesta i högermenyn och imorgon börjar jag på ruta ett och försöker mig på 5:2 dieten. Tänkte sätta mig och läsa igenom alla era bloggar som jag inte gjort på aslänge... Behöver inte motivation!
 
Och på tal om motivation! Har bokat en tid hos frissan på onsdag (hej då håret) och satt och letade efter gamla hårbilder på datorn och då hittade jag massa bilder på mig själv. Inte en vacker syn... Så nu har jag fått en liten motivationsboost att köra på och ska verkligen försöka göra det nu trots att det är jul och 4(!!!) födelsedagskalas inom loppet av 1 månad.
 
Har sett att de gjort om Shape-up-appen =/ Vettefan vad jag tycker om den nya. Har i och försig inte använt den men layouten känns krånglig. Aja, säkert en vanesak. Nu jäklar!

 

Knocked down

Aj. Har åkt på magkatarr - igen. All denna stress tar kål på min kropp och nu säger den återigen ifrån på skarpen. Stannade hemma från jobbet idag för att vila och försöka kurera mig.

Så har i princip legat i soffan och vilat hela dagen idag. Kollat ikapp serier jag aldrig hinner se, läst lite bok osv. Åkte en snabbis till Willys sen med killen och fick syn på en tidning när vi stod i kön till kassan. Jag brukar aldrig köpa tidningar i vanliga fall men denna fick följa med hem! Hela tidningen är fullspäckad med övningar man kan göra hemma! 69 kr kostade den :) Ska bli kul att prova!
Soon up and running

Känns ofta som att jag skriver att det är kaos med allt? Ja mitt liv kanske är ett stort kaos :P Har typ 5 projekt på mitt jobb just nu som ska vara klara denna vecka + massa annat som händer. Ska bara få ordning på detta och sedan köra igång igen. Har nämligen fått ett jäkla bra motivationsdatum att kämpa för! :D Måste få ordning på bloggen också och försöka få tillbaka min statistik som förvunnit i menyn :( Segt...
 
Berättar mer senare om datumet! Puss finisar!
 
 

RSS 2.0