Dagens 31/10-2014

Morgonvikt: 101,2 kg
 
Dagens mat:
1 Naturdiet mango pineapple (220 kcal)
1 Glas vatten (0 kcal)
 
1 Nutrilett Rich Brownie (209 kcal)
1 Glas vatten (0 kcal)
 
1 Questbar strawberry cheesecake (180 kcal)
1 Glas vatten (0 kcal)
 
Summa kalorier: 609 kcal
 
Träning:
 
 

3 dagar - 3 kilo

Känns bra att vikten tickar nedåt :) Ätandet känns fortfarande superbra och ännu ingen direkt hunger eller cravings. Har inte fuskat 1 enda gång (stolt!) fast vi har haft både kakor och godis och allt möjligt snask och gott. Men nej, jag har varit stark och tackat nej till allt! :D Även de gemensamma luncherna ute :)
 
Hoppas att jag innan veckans slut är nere under 100 kg, det hade känts fantastiskt. Hatar verkligen att väga 3-siffrigt, inget ger mig mer ångest... Nu vill jag bara se siffrorna sakta ticka nedåt och stanna där! Har hittat massa roliga recept på nätet jag är sugen på att prova och nästa vecka ska jag försöka mig på att göra äggröra. Tro det eller ej men jag har aldrig ätit det haha!
 
2,3 kg kvar till under 100 kg och har jag klarat 3 kg på 3 dagar ska det nog inte vara några problem med 2,3 kg på 4 dagar :)
 
 

Dagens 30/10-2014

Morgonvikt: 102,3 kg
 
Dagens mat:
1 Questbar chocolate brownie (190 kcal)
1 Kopp te (0 kcal)
1 Glas vatten (0 kcal)
 
1 Gainomax toffee flavour (230 kcal)
1 Glas vatten (0 kcal)
 
Summa kalorier: 420 kcal
 
Träning:
70 min promenad
 

Förvånansvärt lätt

Måste säga att den här bar-veckan går förvånansvärt enkelt? Har inte kännt mig hungrig en enda gång. Dricker mycket vatten och har till och med lyckats slänga in några promenader :) Vikten tickar nedåt och jag känner mig pigg och glad! :)
 
Ska köra till och med söndag och från och med nästa vecka ska jag byta ut 1 måltid mot "vanlig" mat som jag ska laga hemma till middag :) Känns asbra just nu! Mitt minimål just nu är att komma under 100 kg och väga 2-siffrigt och det känns som ett mål som inte är allt för långt bort just nu, pepp!
 
 

Dagens 29/10-2014

Morgonvikt: 103,0 kg
 
Dagens mat:
1 Questbar cookies and cream (180 kcal)
1 Kopp te
1 Glas vatten (0 kcal)
 
1 Swebar kanelbulle (230 kcal)
1 Glas vatten (0 kcal)
 
1 Questbar vanilla almond crunch (210 kcal)
1 Glas vatten (0 kcal)

Summa kalorier: 410 kcal
 
Träning:
? min promenad
 

So far so good

Dag 2 och barsätandet rullar på. Igår var jag runt och flängde och fixade massa saker så hann inte ens äta min kvällsbar. Var hemma 23:30 och då kändes det inte ultimat att sätta sig och käka. Har ju börjat med Black Burn också så var inte ens hungrig.
 
Idag har jag lite ont i huvudet känner jag och magen var sådär glad när den fick en Black Burn tillsammans med en Naturdiet Shake. Men nu känns det bättre och jag ska snart knapra i mig en lunch-questbar. Om jag hinner ska jag försöka gå ut och gå en stund på lunchen men har så mycket att göra klart tills imorgon att jag är osäker på om jag ens hinner ta en riktig lunch idag. Well well...
 
Gick igenom de bloggar jag följer nyss och märker att det är väldigt få som uppdaterar :( Need my inspirations haha :) Måste sätta mig och försöka hitta lite nya bloggar att följa <3
 
 

Dagens 28/10-2014

Morgonvikt: 104,4 kg
 
Dagens mat:
1 Naturdiet Shake Choco Banana (180 kcal)
1 Glas vatten (0 kcal)
 
1 Questbar Double chocolate chunk (160 kcal)
1 Glas vatten (0 kcal)
 
1 Glas vatten (0 kcal)
 
Summa kalorier: 340 kcal
 
Träning:
40 min promenad
25 min promenad

Nyttiga Chokladbollar

Jag var och inhandlade en matberedare i helgen! Har funderat på det länge och nu har jag äntligen lyckats ta mig tid att åka och göra det. Tanken är att kunna göra bl.a. nyttiga chokladbollar och rawbollar av dadlar och nötter som man kan mumsa lite på istället för choklad och chips och annat skit.
 
Har även köpt en mandolin som man kan göra grönsaksstavar med! Så ska nog sno ihop nån kesella-dip och göra lite stavar till nästa vecka. Kommer nog bli bra det här!
 
Eftersom mitt största problem är att jag är van vid att sitta i soffan framför en film och knapra på något har jag även unnat mig en... IPL maskin! Ni vet en sån här hårborttagningsmaskin som lasrar bort hårroten? Tänkte att jag kan sitta och hålla på med det när vi kollar på TV istället för att äta. Smal och hårfri, ja tack! :) Du återstår bara att se om den faktiskt funkar, är ganska skeptisk men den hade fått rätt bra omdömmen så värt ett försök i alla fall!
 
 

1 månad

Hej peeps! Dålig uppdatering här I know... Ibland funderar jag på om jag ska lägga ner den här bloggen, jag har så jäkla svårt att hitta tid ibland... Men å andra sidan skriver jag ju egentligen för mig själv, men får ändå lite dåligt samvete när jag inte uppdaterar.
 
Har varit bortrest i helgen! Varit iväg på en weekens med goda vänner och för mycket god mat... Blev inte så förvånad att vågen pekade på 105,3 kg imorse, det va ganska väntat. Men hade lovat mig att jag från och med idag ska köra 1 vecka med proteinbars, bara. Måste kickstarta min viktnedgång och framförallt krympa magsäcken. Jag skojar inte när jag säger att jag just nu kan äta HUR mycket som helst. Min magsäck är bottenlös. Och hur mycket jag än äter så är jag hungrig igen om 30 minuter, läskigt.
 
Så denna vecka ska jag äta bars och måltidsersättningar. Räknar med huvudvärk och hunger men det är bara för en vecka. Sen blir lagad nyttig mat och matlådor varje dag. Har ju över 40 kg att gå (helt vansinnigt...) och nu vill jag inte skjuta på det en sekund mer. Har rensat ut all gammal mat ur mina skåp och fyllt upp med nyttig mat!
 
Jag kommer sätta små delmål att försöka uppnå så det inte känns så omöjligt att gå ner 40 kg... Steg 1 är att kunna knäppa min vinterjacka som för tillfället är för liten... Tänker inte lägga pengar på att köpa en ny utan måste gå ner nu så jag kan stänga dragkedjan. Annars får jag fan frysa ihjäl i vinter. Om 1 månad ska vi åka norrut och då har jag som mål att jackan ska kunna knäppas. Det saknas några centimeter bra så det är ett bra startmål.
 
Nu kör vi!
 
 

Dagens 27/10-2014

Morgonvikt: 105,3 kg
 
Dagens mat:
1 Swebar Lemon (230 kcal)
1 Glas vatten (0 kcal)
 
1 Naturdiet Nougat (220 kcal)
2 Glas vatten (0 kcal)
 
1 Maxim Peanuts & Caramel (301 kcal)
 1 Glas vatten (0 kcal)

Summa kalorier: 751 kcal
 
Träning:

Sista dagen!

Äntligen! Idag tog jag de sista tabletterna på min 10 dagars kortisonkur! Ska bli så skönt att slippa dem nu och börja med Black Burn igen från och med imorgon! Har haft mitt luktsinne tillbaka nu i dessa 10 dagar och det har varit helt fantastiskt. Man går miste om så sjukt mycket utan luktsinnet :( Hoppas det är här för att stanna nu <3
 
Har fixat och donat massa hemma i helgen. Skaffat nya möbler så man kan få plats med mer smart förvaring så jag kan plocka undan massa saker som står löst och kanske frigöra lite yta där man kan träna lite hemma varje dag. Vi ska även försöka påbörja ett projekt med att byta vår lägenhet till en större. Börjar seriös bli kris nu...
 
I helgen ska vi åka på kryssning också med några vänner, det ska bli kul :) Mycket på gång nu vilket är roligt, men måste också försöka hitta lite träningstid!
 
 

Hej och hå

Är nu halvvägs inne i min kortisonkur och det går rätt bra! Har lagt bloggen på paus dessa dagar för det är lite svårt med maten i och med att jag fått ont i magen av tabletterna och lite sånt... Men nu är jag klar med kuren på måndag så från och med tisdag ska jag köra på mina Black Burn igen! :)
 
Känns som att det alltid kommer så mycket grejer ivägen hela tiden... Men nu efter medicineringen så ska jag köra på ändå. Det är mest det nu att jag inte vågar blanda massa tabletter och jag blir sjukt hungrig av kortisonet? Vill bara äta hela tiden...
 
Men tisdag! Och då ska jag även prova att göra en proteinshake, kanske smakar det bättre nu när jag har mitt luktsinne tillbaka? :)
 
 

Nya hantlar

Köpte nya hantlar i helgen också, 3 kg styck! Känns lite bättre än kettlebellen jag köpte som väger totalt 4 kg. Vill försöka börja lite med att träna hemma, iaf kanske 10 min om dagen, i alla fall något. Drömmen är ju fortfarande att komma igång med gymmnadet men det känns helt omöjligt just nu :(
 
Skönt i alla fall att veta att min trötthet till stor del beror på att mina lungor som sagt bara fungerar till 70%. Nästa måndag är jag klar med min kortisonkur också och då kan jag sätta igång igen med mina blackburn, längtar!
 

Dagens 14/10-2014

Morgonvikt: ? kg
 
Dagens mat:
100 g vaniljkvarg (92 kcal)
½ Banan (62 kcal)
1 Glas sodastreamläsk
 
1 Fullkornstortilla (kcal)
½ Banan (kcal)
100 g Pulled Pork (kcal)
2 msk lättmajonäs (kcal)
1 Glas sodastreamläsk

Summa kalorier: ? kcal
 
Träning:

Hälsa och mediciner

Förra veckan var lite sådär kul, bl.a. därav min inte så peppiga helg... Fick nämligen veta att jag är allergisk mot både katter och hundar samt att min astma och mina polyper grundar sig i detta. För er som inte vet så har jag haft problem med näspolyper i flera och år och de senaste 2-3 åren har jag inte haft något luktsinne alls i princip. Inte så jättekul, nej.
 
Men nu var jag och gjorde ett pricktest samt spirometri för mina lungor och fick riktigt dåliga besked. Kattallergin är ju katastrof eftersom jag haft min lilla kisse i nästan 10 år och henne kommer jag ju aldrig att göra mig av med... Min lungfunktion är nere på 70% vilket är ännu mer katastrof...Så har fått massa tabletter jag ska knapra och har även börjat med en väldigt kraftig kortisonkur nu i 10 dagar för att bli av med mina polyper så att jag kan andas och känna lukt igen förhoppningsvis.
 
Allt detta har förutom att det gjort mig ledsen även dragit ner min ork och mitt välmående... Känner mig riktigt trött och hängig av alla tabletter och har haft konstant ont i huvudet i 3 dagar... Har slutat ta mina Black Burn för tillfället för vågar inte blanda dem med alla andra tabletter jag äter just nu. Men så fort jag är klar med kortisonkuren nästa vecka så ska jag börja med dem och då hoppas jag också att jag mår lite bättre.
 
 

Dålig helg

Usch, har haft en riktigt dålig mathelg med kopiösa mängder onyttigheter m.m. Har jobbar hela helgen och bara suttit inne... + 1 kg visade vågen, inte helt oväntat. Dock är nog det mesta skit jag sammat på mig under helgen som förhoppningsvis försvinner snabbt när jag skräper till mig.
 
Lyckades i alla fall ta mig iväg och handla lite igår så har fixat en fläskkarré som jag under natten kokat i min Crock-pot! Så från och med imorgon har jag återigen matlåda, skönt! Hittade även lite Questbars i mitt skåp hemma som jag har glömt bort helt! Blir ett bra substitut när sötsuget slår till på kvällen.
 
Ja, helgen var som sagt katastrof men nu vänder vi den här trenden och återgår till hälsosam mat igen!
 
 

Veckorapport vecka 2

VIKT

Förra veckans vikt: 100,6 kg

Nuvarande vikt: 101,6 kg

+/- denna vecka: -1,0 kg

Totalt tappade kilo : -0,8 kg

Dagens 8/10-2014

Morgonvikt: 101,6 kg
 
Dagens mat:
1 Liten pasta carbonara (280 kcal)
1 dl lingondricka (35 kcal)
 
Pulled pork?
Tortilla?


Summa kalorier: ? kcal
 
Träning:

Dagens 7/10-2014

Morgonvikt: 100,4 kg
 
Dagens mat:
 

Summa kalorier: ? kcal
 
Träning:

Veckorapport vecka 1

VIKT

Förra veckans vikt: 102,4 kg

Nuvarande vikt: 100,6 kg

+/- denna vecka: -1,8 kg

Totalt tappade kilo : -1,8 kg

Dagens 6/10-2014

Morgonvikt: 100,6 kg
 
Dagens mat:
1 Bit köttfärspaj (488 kcal)
1 litet glas lingondricka (42 kcal)
 
1 QP cheese (505 kcal)
0,5 mellan pommes (170 kcal)
150 ml Coca cola (63 kcal)

Summa kalorier: 1268 kcal
 
Träning:

Dagens 5/10-2014

Morgonvikt: 100,6 kg
 
Dagens mat:

Summa kalorier: ? kcal
 
Träning:

Skippa middagen...

---är inte en bra idé... Dagen igår gick hur bra som helst. Sedan hade jag sjukt mycket att göra efter jobbet och åkte runt hit och dit för att göra ditt och datt och till slut blev det så att jag struntade i middagen. Dumt. När jag kom hem tänkte jag att jag gör en snabb macka av ett hamburgerbröd vi hade kvar, ja, och sen spårade det. Efter mackan käkade jag ett par knäckemackor med smör och kaviar också.... Förvånad över att vågen ens pekade lite nedåt imorse.
 
Så nu har jag lärt mig den läxan den hårda vägen, igen. Vet ju att det blir så 8 av 10 gånger. Måste verkligen se till att äta middag hur sent ja än kommer hem. Idag skippade jag dock frukost och lunch och åt precis en tidig middag. Vi ska ut och slira lite ikväll så kände att jag måste äta något bra innan.
 
 

Dagens 4/10-2014

Morgonvikt: 100,7 kg
 
Dagens mat:
½ Glas sodastreamläsk (17 kcal)
10 g babyspenat (2 kcal)
50 g Mozzarellabollar (103 kcal)
40 g kräftstjärtar (38 kcal)
30 g räkor (23 kcal)
1 msk rostad lök (38 kcal)
60 g avokado (96 kcal)
40 g honung & dijon dressing (164 kcal)
 
1 Aptonia nougatbar (113 kcal)

Summa kalorier: ? kcal
 
Träning:

Dagens 3/10-2014

Morgonvikt: 100,8 kg
 
Dagens mat:
1 Yogowafel (126 kcal)
1 Glas vatten (0 kcal)
 
8 bitar sushi (359 kcal)
1 Glas vatten (0 kcal)

1 Friscobröd (211 kcal)
1 msk bregott (76 kcal)
4 skivor ost (115 kcal)
1 Glas sodastreamläsk (34 kcal)
 
1 Yogowafel (126 kcal)

Summa kalorier: 1086 kcal
 
Träning:

Dagens 2/10-2014

Morgonvikt: 100,6 kg
 
Dagens mat:
1 Banan (125 kcal)
150 g Vaniljkvarg (64 kcal)
1 Glas vatten (0 kcal)
 
8 bitar sushi (359 kcal)
1 dl coca cola (42 kcal)
 
1 subway chicken teriyaki (355 kcal)
1 sweet onion dressing (46 kcal)
1 glas vatten (0 kcal)

80 g Honeycomb yoghurtglass (95 kcal)

Summa kalorier: 1114 kcal
 
Träning:

Äta ute

Ja, mitt äta lunch på kontoret projekt går ju sådär... Men istället försöker jag äta nyttigare när vi äter ute! T.ex. dricker bara vatten till maten, försöker att inte välja mat som är friterad eller med mycket fett, tar barnportioner och så vidare. Går helt okej. Om jag äter en portion med mycket kalorier till lunch så försöker jag äta något mer kalorismålt till middag, kanske en smoothie.
 
Dock tycker jag det är riktigt svårt det här med att uppskatta kalorier i vissa rätter. Okej om det är typ raggmunkar, de innehåller ju typ bara några ingredienser så det blir rätt enkelt att höfta lite. Men t.ex. som idag var vi och åt thaimat och jag tog en barnportion av pad thai. Har dock ingen aning om hur mycket kalorier jag ska sätta på den. I lifesum står allt från 300-1000 kalorier och jag kan inte ens uppskatta va min mat väger? Någon hade skrivit att en normal portion pad thai är 700 kalorier. Så höftade att ja åt 300 g med fick då 630 kalorier i lifesum vilket kändes mycket för det som låg på tallriken... Zzzz... Kan de inte uppfinna något bra som kan typ läsa av kalorimänden i en måltid? Hade köpt direkt!
 
 

XLNT Jeans

Jag har den senaste tiden levt mitt liv i leggings. Inte bara för att det är skönt, men mest för att jag inte får plats i vanliga byxor. Kommer inte ihåg när jag hade på mig ett par vanliga byxor senast om jag ska vara helt ärlig...
 
Nu börjag det bli lite kyligt ute och snart kommer det bli svinkallt att gå runt i leggings så jag fick för mig här om dagen att köpa mig ett par riktiga byxor. Eller ja, någon form av jeansliknande byxor i streachigt material... Efter mycket letande hittade jag ett par byxor jag faktiskt kunde knäppa. Har inga problem med att hitta byxor som passar runt vad, lår eller midjan. Men det är när dragkedjan ska upp över magen som det blir ett problem. Flobbet får liksom inte plats och tar man ett par större byxor som man kan knäppa så är de för lösa i midjan eller kring låren. Mupp-kropp.
 
Bestämde mig för att köpa med mig  dessa byxor hem, ett par svarta XLNT Jeans i storlek, håll i er nu, 48!!! Alltså herregud, har aldrig i hela mitt liv köpt något i (för mig) en så enorm storlek... Men men, nu känner jag mig bara ännu mer motiverad till att köra på. Detta ska få bli mina jämförelse jeans från när jag var som störst, huvva... Så här sitter jag nu, på jobbet, i mina tighta nya svarta jeans och kan knappt andas.
 
Det tråkigaste är att de kostade 500 spänn och om en månad kommer de ha ett stort hål mellan låren eftersom alla mina byxor går sönder där då mina lår går så mycket emot varandra. Yay.
 
 
Dagen till ära bjuder jag även på en "selfie"
 

Healthy Foods

Igår efter jobbet var vi och handlade på ett ICA som vi normalt inte brukar handla på. De hade ett kanonbra utbud med ekologisk mat och även s.k. healty food! Var ju tvungen att köpa på mig lite olika saker så man kan prova lite nya recept nu när spisen är framgrävd!
 
Tips på bra recept som innehåller något av nedanstående mottages gärna ;)
 
 

145

Ätandet går bra! Har inte ätit något snask, lagat mat hemma och näsan hållt mig under mina kalorier. Igår gick jag 145 kalorier över men det är okej! La dessa på bra nyttig mat när vi käkade wraps igår! Va så himla hungrig så kunde inte låta bli att ta 2 istället för 1... Ska nog äta wraps idag igen fast bara 1 och kanske med lite mer fyllning :)
 
Gjorde ett nytt försök med bananpannkakor i förrgår föresten och de blev mycket bättre än första gången! Stekte dem i kokosolja också och det va supermättande och faktiskt riktigt gott! :) Hade i lite pofiber denna gång, tycker de blev för bananiga senast och fick en skum konsistens... Så dessa ska jag definitivt göra igen! Ska även prova att göra vanliga pannkakor med fiberhusk som jag äntligen hittade igår tillsammans med massa annat skoj!
 
Det känns bra nu, nu är det bara träningen som saknas... Sakta men säkert.
 
 

Dagens 1/10-2014

Morgonvikt: 101,3 kg
 
Dagens mat:
1 Banan (125 kcal)
150 g Vaniljkvarg (64 kcal)
1 Glas vatten (0 kcal)
 
1 (250 g?) Barn pad thai (525 kcal)
 
1 Medium tortilla fullkorn (126 kcal)
100 g Pulled Chicken (180 kcal)
90 g Avokado (144 kcal)
1 msk Rostad lök (38 kcal)
 
1 Yogowafel (126 kcal)

Summa kalorier: 1260 kcal
 
Träning:

RSS 2.0