Dagens 30/9-2014

Morgonvikt: 101,7 kg
 
Dagens mat:
1 Banan (125 kcal)
150 g Vaniljkvarg (64 kcal)
1 Glas vatten (0 kcal)
 
3 Raggmunkar (299 kcal)
1 msk rårörda lingon (50 kcal)
3 Skivor stekt bacon (127 kcal)
 
2 Medium tortilla fullkorn (252 kcal)
100 g Pulled Chicken (180 kcal)
4 Skivor ost (115 kcal)
100 g Avokado (160 kcal)

Summa kalorier: 1445 kcal
 
Träning:

Again and again

Ja nu känns det ju som att jag startar på nytt hela tiden, vilket jag också gör men har så sjukt svårt att bryta gamla rutiner... Jag är en sån att om det inte går bra direkt så vill jag börja om from scratch. Så here we go again...
 
Gjorde en ny sats långkok igår för att ha matlåda i veckan. Tror dock jag kommer få slopa matlådeprojektet för vi har påbörjat ett eget litet projekt på jobbet som vi diskuterar på lunchen och då vill alla vara med och diskutera... Suck. Får se hur jag löser detta. Får försöka lära mig äta nyttigt ute i värstafall (vilket är svårt då mina kollegor mer än gärna går och käkar på diverse grillar etc.).
 
Ska börja ta Black Burn regelbundet också från och med idag och jag skulle även vilja fixa en matvåg till jobbet så jag kan göra t.ex. smoothies till frukost.
 
Det jag helst av allt vill komma igång med är dock träningen. Känns som att det är det enda som ger resultat för siffran på vågen. Har bestämt mig för att komma iväg till gymmet 2 dagar den här veckan minst! Känns som ett bra delmål. Så imorgon tisdag innan jobbet och på fredag innan jobbet ska jag försöka ta mig till gymmet och köra ett pass!
 
Vill verkligen ta tag i det här nu och känner efter helgens matintag att det är varken gott eller värt det 9 gånger av 10 allt skit man stoppar i sig. Synd bara att det ska vara så jäkla svårt att säga nej.
 
 

Dagens 29/9-2014

Morgonvikt: 102,4 kg
 
Dagens mat:
150 g Pulled Chicken (180 kcal)
100 g Avokado (160 kcal)
1 msk gräddfil (45 kcal)
1 Glas vatten (0 kcal)
 
1 Banan (125 kcal)
1 Glas vatten (0 kcal)
 
2 Ägg (160 kcal)
1 Banan (125 kcal)
70 g Vaniljkvarg (64 kcal)
12 g Pofiber (9 kcal)
30 g Björnbärssylt (52 kcal)
 
2 VV Choklad & Popcorn (158 kcal)

Summa kalorier:  1079 kcal
 
Träning:

Veckorapport vecka 0 - Start

VIKT

Förra veckans vikt: - kg

Nuvarande vikt: 102,4 kg

+/- denna vecka: -0,0 kg

Totalt tappade kilo : -0,0 kg

Dagens 25/9-2014

Morgonvikt: 101,0 kg
 
Dagens mat:
1 Glas sodasteamläsk (34 kcal)
 
Lunch ?
 
Sushi ?

Summa kalorier:  ? kcal
 
Träning:

Dagens 24/9-2014

Morgonvikt: 101,0 kg
 
Dagens mat:
1 Glas sodasteamläsk (34 kcal)
1 Banan (125 kcal)
 
1 Friscobröd (211 kcal)
75 g pulled pork (137 kcal)
20 ml lättdressing (54 kcal)
20 g sallad (3 kcal)
3 ostskivor (130 kcal)
1 Glas sodasteamläsk (34 kcal)
 
10 bitar sushi (449 kcal)
1 Coca cola (139)

Summa kalorier:  1177 kcal
 
Träning:

Avveckla kolhydrater

Mitt första steg i min kost kommer att bli att försöka dra ner på kolhydrater. Nu har vi ju käkat pulled pork burgare i 2 dagar och det är ju kanske inte den bästa maten, men bättre än att äta ute eftersom man vet exakt vad man får i sig. Men ska försöka dra med sambon på storhandling någon dag nu i veckan och köpa hem boccolie och blomkål som man kan ha till kött istället för potatis eller pasta.
 
Vi även prova experimentera lite med vitkål. Det är ju asbilligt och framför allt nyttigt! Ska se om jag kan hitta några bra recept med vitkål att laga. Är ju inte så förtjust i pizzasallad men finns ju miljoner av andra saker man kan göra med vitkål!
 
 

Dagens 23/9-2014

Morgonvikt: 101,0 kg
 
Dagens mat:
300 g raggmunk (447 kcal)
2 msk rårörda lingon (99 kcal)
3 skivor bacon (127 kcal)
 
1 Glas sodasteamläsk (34 kcal)

2 Wraps med pulled pork (500 kcal?)

Summa kalorier:  ? kcal
 
Träning:

Vecka 1 av 44

Sådär, blev en veckas förskjutning men nu är jag igång! Och sambon är också på att köra med mig vilket känns jätteskönt! :) Spisen är framgrävd, crock-poten har kommit, har hittat och laddat upp mitt Jawbone-UP och Lifesum är nollställt! Nu kör jag!
 
Enligt lifesum kan jag gå ner mina 36 kg på 44 veckor om jag äter 1300 kalorier per dag och går ner 1 kg i veckan. Ja, vi får se hur det går med det men har lite det som mål i bakgrunden. Det som jag mest vill fokusera på nu är att lägga om vanor och rutiner. Verkligen börja laga bra god mat och inte stressa det här. Nu är det som sagt många månader kvar till nästa bikinisäsong så jag har "råd" att göra detta utan stress nu.
 
Nu gäller det bara att inte tappa motivationen och bara köra på! Jag vill att detta ska bli ett kul livsförändrande projekt nu! Och det som gör mig gladast är nog att sambon vill haka på <3 Så mycket lättare när man inte har någon som hela tiden vill köpa snask utan hellre vill gå ut och gå eller åka till gymmet tillsammans :)
 

Dagens 22/9-2014

Morgonvikt: 101,0 kg
 
Dagens mat:
1 Glas sodasteamläsk (34 kcal)

1 Friscobröd (211 kcal)
75 g pulled pork (137 kcal)
20 ml lättdressing (54 kcal)
20 g sallad (3 kcal)
1 Glas sodasteamläsk (34 kcal)
3 ostskivor (130 kcal)
 
1 Glas sodasteamläsk (34 kcal)

1 Friscobröd (211 kcal)
75 g pulled pork (137 kcal)
20 ml lättdressing (54 kcal)
20 g sallad (3 kcal)
3 ostskivor (130 kcal)
1 stekt ägg (90 kcal)

Summa kalorier:  1259 kcal
 
Träning:

Crock-Pot

Nu har jag äntligen införskaffat mig en Crock-pot! Har tänkt på det länge och förra veckan beställde jag äntligen hem en efter lite velande om vilken modell man ska ta. Det blev i alla fall en 5,7 liters med automatisk timer så man kan ställa in när maten ska börja lagas. Den har även en varmhållningsfunktion!

Så nu ska jag börja göra massa långkok hemma :) Ska bli spännande! Vill prova göra både pulled pork och nån mör kycklingvariant.
 
 

One Amino Pear

Är det någon som har provat aminosyrorna från Fitnessguru? Är lite sugen på att prova men har haft lite otur med smaker och så på proteinpulver så är lite skeptisk... Kanske ska beställa 3 smakprover innan så jag inte lägger ner massa cash på något jag inte kommer dricka.
 

Oh my...

Igår var jag hos tandläkaren för att fixa en tand jag har haft problem med. Det tog 2 timmar (!) och nu för tiden lagar man tydligen tänder med laser!? Crazy! Väl när bedövningen släppt hade jag sjukt ont och fick ju inte äta förens det släppt helt heller... Huvva! Nu är det i alla fall gjort och idag känns det lite bättre men jag har ont i hela käken och har problem med att gapa och äta hårda saker.
 
Har dock fortfarande inte lyckats hitta tid att gräva fram spisen... Måste sätta mig och sortera i våra skåp i köket och försöka få undan grejer. Har blivit lovad en större lägenhet i vårt hus men jag börjar ju inse att jag nog kommer få vänta rätt länge på den... Det är jäkligt svårt att få plats på 25 kvm när man är 2 och dessutom har ett kök på 2 kvm....
 
Mitt största problem just nu är hur jag ska lösa luncherna på jobbet. Jag vill åka och äta lunch med mina arbetskollegor för jag vill inte gå miste om den gemenskapen. Det är just nu det ända som är bra med mitt jobb. Men vi har inte så många ät-ställen där jag jobbar och det mesta är grillar och snabbmat och de har ta mig fan inga nyttiga alternativ... Hmm.
 
 

NU KÖR VI

Woho! Pepp och glad! För nu kör vi, på riktigt! Knappat in all data i Lifesum och om jag går ner 1 kg i veckan så kan jag nå mitt mål på 37 veckor, dvs att gå ner till 65 kg. Det är ett mål som är lite löst satt för jag har ju som sagt aldrig  vägt så lite. Har ingen aning om hur jag kommer känna mig vi t.ex. 75 kg eller 70 kg. Kanske stannar jag där?
 
Men mitt preliminära mål är 65 kg och det är det jag kommer sträva efter. Nu ska det börja lagas nyttig mat, inte bara leva på proteinbarer, göra smoothies, träna lagom (inte hetsträna 5 dagar i veckan och tröttna), promenera, kanske prova på yoga m.m.
 
Jag är motiverad och det bästa är att jag just nu inte känner någon stress alls. Det är nästan 1 år kvar till nästa sommar och det finns mycket man kan åstakomma på 1 år. Enda jag är stressad över är mitt jobb... Men det ska jag också ta tag i nu. På fredag är sambon på kick-off och då ska jag fixa till mitt CV och sedan börja söka jobb på riktigt. Tror den här hösten kommer innehålla mycket bra ändringar <3 Det ser jag fram emot.

 

Det är nu det är dags att börja...

... om man ska "hinna" till sommaren. Det är 37 veckor kvar till 2015-06-01. Om jag skulle gå ner 1 kg i veckan så kan jag alltså bli av med 37 kg. Ja nu är ju detta väldigt överslagsräknat. Vet ju att man oftat går ner fort i början och sedan går det segt. Och tränar man samtidigt också så bygger man ju muskler vilket väger mer än fett.
 
Men tror det är ganska lagom att satsa på att gå ner 0,7 - 1,1 kg i veckan. Tänkte försöka träna 2 gånger i veckan till en början och även promenera lite efter jobbet. Känner att jag vill börja lite försiktigt för jag är så bra på att gå all fucking in och sen tröttna för att det blir för mycket på en gång.
 
Känner redan nu efter att ha jobbat 3 dagar att jag kan inte vara kvar på mitt jobb. Mår så sjukt dåligt där och jag jobbar bokstavligen ihjäl mig. Har ingen fritid, jobbar hela tiden och det här jobbet suger verkligen all ork ur mig... Det är mitt största projekt i höst efter vikten, att fixa ett nytt jobb som gör mig glad igen.
 
 

Landa.

Kände igår att jag kanske inte ska slänga mig in i detta, kom hem för bara någon dag sedan från utlandet och har inte ens fattat att jag är tillbaka på jobbet. Inga rutiner kvar och kroppen strejkar mot nya matvanor och tider... Behöver några dagar för att bara landa och hitta tillbaka till mig själv och allt därtill.
 
Vill ju verkligen göra detta ordentligt denna gång. Ingen bantningskur utan ändra på rutiner och matvanor, verkligen börja laga god mat som man vill äta! Men jag kände det igår när jag kom hem från jobbet och det inte ens gick att komma in i köket och för att ens börja laga mat måste jag först gräva fram spisen... Blir lätt så när man kommer hem från semestern, köpt lite stuff och bor på typ 20 kvadratmeter...
 
Så i helgen har vi varit på IKEA och köpte lite nya förvaringslådor och ska under veckan sortera och plocka i ordning lite hemma. Har även köpt nya stekpannor så ska kasta ut allt gammalt och trasigt som bara tar plats. Ska bli så himla skönt! :)
 
Men jag är taggad till 1000! Ska bli skönt att äntligen få ta tag i det här utan stress och hets. Följer några bra instagramkonton som ger så bra matinspiration! :) Så måndag får bli en nystart med vikt, mått och nya rutiner.
 
 

I'm back! :)

Nu är jag tillbaka! Haft en månads underbar semester med sol, bad, resor och lite för god mat ;) Det har verkligen varit en välbehövlig semester och att slippa jobb och stress i en hel månad, går inte att beskriva den känslan. Dock är allt precis som vanligt på jobbet idag. Första dagen tillbaka och det är redan stress och kaos. Ska verkligen försöka ta tag i mitt jobbletande nu i höst.
 
Steg 1 nu är i alla fall att krympa magsäcken... Var precis på lunch och käkade en 10 bitars laxsushi. Fortfarande hungrig, hade lätt kunnat äta en 10 bitars till. Så måste börja minska ner på portionerna och nästa vecka kommer jag börja med mina Black Burn igen (vågar inte göra det nu direkt för jag har redan ont i huvudet för att jag skippade frukosten imorse).
 
 
 

RSS 2.0